На 3-ти март: Заедно в теснолинейката

И тази година ще спазим традицията и за шести път Ви каним навръх националния празник 3-ти март да бъдем ЗАЕДНО В ТЕСНОЛИНЕЙКАТА на ежегодното пътуване до китната Якоруда. През изминалите 12 месеца животът ни се промени и страшното предизвикателство пред всички нас сякаш ни научи да бъдем по-отговорни, по-разумни и по-предпазливи спрямо себе си и заобикалящия свят. Вярваме, че всички трябва да извървим пътя към връщането на нормалния ни живот по най-добрия начин, а това не значи да се затворим завинаги в себе си. Затова тази година няма да повторим празничния концерт в читалищния салон, нито голямото хоро на площада, но ще се разходим сред природата.
За всички, които решите да бъдете в малкото влакче с нас и да станете част от празничното пътуване, сме решили да покажем две красиви места със спиращи дъха гледки. Слизайки от влакчето, ще се разходим до местността Бръчината, откъдето се вижда почти целият град, както и снежните върхове на Рила планина. После ще продължим през обновения градски площад, за да се отправим до по-високата панорама при водната централа, откъдето се виждат и пиринските първенци, цяла Якоруда, Западните Родопи и долината на Места. Ще Ви покажем къде може да обядвате.
Вземете усмивките, знамената, българския си дух и предпазните маски, и Ви чакаме на гара Септември на 03.03.2021 г., откъде в 08:42 ч. ще отпътува влак „Родопи” за Якоруда. Може да пътувате с влак до Септември от София (в 06:30 ч.), Пловдив (в 08:00 ч.), Пазарджик (в 08:20 ч.) и други гари. Пристигаме в Якоруда към 12:00 на обяд и потегляме обратно в 16:00 ч. – вечерта в гара Септември също има връзка с влакове за София, Пазарджик и Пловдив. Билети за теснолинейката се продават във всички каси на БДЖ – достатъчно е да кажете датата (03.03.2021), маршрута (Септември-Якоруда-Септември) и влаковете (в 8:42 от Септември и обратно в 16:05 ч. от Якоруда).
Предвид планираното запълване на времето в Якоруда с разходки на открито, при прогноза за дъждовно време или минусови температури ще отменим събитието и ще Ви предложим да пътуваме заедно до Добринище, за да не напускаме влакчето! Събитието ще бъде отменено и при въвеждане на забрана за подобни мероприятия от българските власти.
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *