На 19 юни почитаме Преподобни Паисий Хилендарски

На 19 юни почитаме Преподобни Паисий Хилендарски

По този повод и във връзка с 299 години от рождението на Паисий Хилендарски и 259 години от написване на „История славянобългарска“, Банско ще се поклони пред живота и делото на великия си син.
В църквата „Света Троица” ще бъде извършено вечерно богослужение на 18 юни от 16 часа, а в Деня на св. Паисий Хилендарски от 8 часа ще има Божествена Света литургия.
Под звъна на празнични камбани, жители и гости на Банско ще могат да направят своя принос в единствения по рода си общобългарски препис на История славянобългарска. Това ще бъде възможно във времето от 15 до 18 часа в петък, пред паметника на Паисий Хилендарски на площад „Възраждане”, където ще бъдат поставени копия на масата и стола от хилендарската килия на светогорския монах.
Тържествената програма по случай Деня на почит към делото на Преподобни Паисий Хилендарски и полагане на венци и цветя е с начало 17 часа на 18 юни.
На 19 юни, Деня на Преподобни Свети Паисий Хилендарски, входът в едноименния Духовно-исторически център ще бъде свободен.
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *