Ново разписание на влаковете в страната, което ще важи до края на 2024 година

Ново разписание на влаковете в страната, което ще важи до края на 2024 година

 Основните промени са дребни и свързани с ремонтните дейности по железопътната инфраструктура около двата най-големи града София и Пловдив. 

По теснолинейката броят влакове се запазва и както досега, така и догодина по 125-километровото трасе ще се движат общо 14 влака, от които по 4 в посока между двете крайни гари Септември и Добринище, 2 крайградски в Разложко и 4 регионални в Чепинско. Запазва се и бързият влак със задължителни запазени места „Родопи”, в чийто състав пътува бюфет-вагон, който изминава разстоянието с около 40 минути по-бързо от останалите влакове между Септември и Добринище.

Голямата промяна е разписанието на влак № 16101 „Вихрен”, който сега заминава от Септември за Добринище в 02:20 ч. през нощта. От 10-ти декември той ще заминава с час по-късно – в 03:31 ч., след бърза връзка с нощния влак от Бургас, заложен да пристига в Септември в 03:19 ч. Така жителите и гостите на Бургас, Ямбол, Нова и Стара Загора, Димитровград, Пловдив, Пазарджик и други градове вече ще имат нова удобна възможност за пътуване към Велинград и Разложко с пристигане в началото на деня, а не както досега – следобед.  В допълнение, влакът ще преминава през Велинград в 05:00 ч. сутринта (вместо досегашният среднощен час 03:45 ч.) и ще бъде по-удобен и за гости и жители на Велинград, желаещи да посетят Разлог, Банско и Добринище или да покорят извисяващия се над тях величествен Пирин, пристигайки в подножието му около 8 часа сутринта. С промяната от БДЖ се надяват да привлекат повече пътници за първия влак, след като през последните години неговите редовни пътници драстично намаляха, за разлика от всички останали курсове по линията, показващи ръст на броя пътници.

Иначе цените на билетите остават без промяна, както и важащите отстъпки по Тарифата на БДЖ. За организирани туристически групи е необходимо предварително обаждане предварително на телефона, посочен на нашата фейсбук страница и в сайта на компанията – в раздел „Родопската теснолинейка”.

Подробно разписание ще видите в нашите информационни канали, както и при търсене в официалния сайт на БДЖ – www.bdz.bg, в раздел „Разписание”.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *