1 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

На първото заседание за 2021 г. на ОбС – Дупница общинските съветници ще гласуват по-високи заплати на селските кметове.

На първото заседание за 2021 г. на ОбС – Дупница общинските съветници ще гласуват по-високи заплати на селските кметове. Заложеното увеличение е със 100 лв. и кметовете ще се подписват срещу 1360 лв. месечно.

Докладната записка е внесена от кмета на община Дупница Методи Чимев. Той се позовава на увеличението на минималната работна заплата от началото на годината от 610 лв. на 650 лв., което води до увеличение и на заплатите на кметовете на големите села в общината.

До декември 2020 г. кметовете на големите села в община Дупница: с. Крайници – Мариана Димитрова, с. Самораново – Райко Цветков, с. Бистрица – Кирил Огненски, с. Червен брег – Славчо Дункин, с. Яхиново – Софка Скоклева, и с. Джерман – Ангел Цветков, се подписваха срещу 1260 лв. месечно.

За кметските наместници за момента не се предвижда увеличение.

Както “Струма” писа, заплатите на кметовете на големите села в община Дупница бяха актуализирани за последно през февруари 2020 г. Тогава с решение на ОбС, пак по предложение на кмета на общината М. Чимев, месечните им заплати скочиха драстично с 45% – от 860 на 1260 лв.

 

Struma.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *