Начело на бТВ официално застава Лобош Йетмар

 Новият главен изпълнителен директор оглавява българското подразделение след като компанията PPF Group, зад която стои чешкият бизнесмен Петр Келнер, окончателно придоби цялата Central European Media Enterprises (CME), съобщи money.bg.

Йетмар има повече от 20 години опит в радио и телевизия. Той ще работи пряко с главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала, като първият ще бъде местният представител на CME, става ясно от официално съобщение на компанията.

„bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители“, коментира Любош Йетмар.

От друга страна бившият главен изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“ Дидие Щосел, поема ръководството на групата на четири други пазара извън българския.

В официално съобщение на PPF Group се посочва, че придобиването на CME е приключило, с което дружеството придобива медии в няколко държави в Централна и Източна Европа. Освен в България това са още такива в Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Дидие Щосел ще бъде главен изпълнителен директор за тези четири държави.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *