Слънце, дъжд и сняг ще се редуват в следващите две седмици

От вторник до четвъртък ще видим пореден епизод на зимата. Над страната ще премине средиземноморски циклон с център над Гърция. Още във вторник следобед ще завали дъжд, който бързо ще преминава в сняг. Валежите ще започнат в западните райони на страната. През нощта и в сряда ще продължат на изток, а в четвъртък до обяд ще спрат почти навсякъде. Очаква се снежна покривка до 10-15 сантиметра в отделни райони на Северна България и в планините.

Сряда и четвъртък от север ще се спуска студен въздух, с който времето ще е ветровито и по-хладно с дневни температури между 5 и 10 градуса.

В петък вятърът ще се обърне от Юг и с него ще се стопли. В събота и неделя температурите в топлата част на денонощието ще скочат до стойности около 15 градуса – по-забележимо в централните райони на Дунавската равнина и в Югоизтока.

През почивните дни над Балканите се очаква да се развие още един циклон, с който в съботния ден ще превали слабо от запад на изток. Валежите от сняг обаче ще са само в планините. Неделята ще е тиха и слънчева, с условия в ранните часове да се образуват мъгли в ниските райони на страната.

Седмицата преди настъпването на астрономическата пролет ще започне с нестабилно време покрай преминаването на пореден средиземноморски циклон и нахлуващ студен въздух от северозапад. Първите дни на периода ще са с превалявания от дъжд и сняг. През втората половина на седмицата валежите ще спрат, но ще остане хладно. По-осезаемо затопляне се очаква непосредствено преди началото на пролетта.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *