Националният съвет на туризма настоява за съвместни мерки срещу COVID-19 в зимните курорти

Националният съвет на туризма настоява за съвместни мерки срещу COVID-19 в зимните курорти
Националният съвет на туризма настоява за общи мерки срещу разпространението на COVID-19 в зимните курорти на България във връзка с безопасността на туристите през предстоящия сезон. Австрия, Швейцария, Италия, Франция и САЩ вече обявиха такива. Мерките трябва да се разработват от държавата, общините, курортите и здравните власти и да се прилагат едновременно на всички места. Най-добрите световни практики за туристическа безопасност трябва да се прилагат в зимните комплекси у нас. Както се наблюдава през летния сезон, България не съобщи за случаи на заразени гости по Черноморието. Всички хотели в зимните курорти са инвестирали между 5,000 и 30,000 лева в епидемиологични мерки за сезона и са готови да посрещнат българи и чужденци.
Призоваваме здравните власти да не приравняват ски курортите към конкретни райони или градове с огнища, защото те са отделни обекти. Банско не е Благоевград, Пампорово не е Смолян и Боровец не е Самоков или София. Надяваме се, че няма да повторим грешките от началото на пандемията през март и цели градове или курорти ще бъдат затворени без причина!
Българските планини и зимни курорти осигуряват чист въздух. Хората не могат да се заразят по ски пистите, където са на открито и се отдалечават един от друг. Използват допълнителни предпазни и предпазни средства, като ръкавици, шапки, каски, шалове. Инфекциите на туристи през март и април в Австрия, Швейцария, Франция и Северна Италия се провеждат в малки групи на закрито, а не по склоновете. Това показват изследванията на здравните власти. В никоя държава няма заразени скиори по пистите и ски съоръженията.
Призоваваме и държавата да засили рекламата на България за зимния сезон на вътрешния пазар и в страните от Балканския полуостров, които са потенциални клиенти на националните ни курорти Банско, Пампорово и Боровец. Те включват пазарите на Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и Северна Македония. Надяваме се заедно да осъзнаем истински зимен сезон, дори и в кризата с COVID!

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *