Националите по футбол без победа в групата и отпадна в Лига „С“ на Лигата на нациите

Националите по футбол без победа в групата и отпадна в Лига „С“ на Лигата на нациите

Без нито една победа завършиха националите ни по футбол. Така те изпаднаха в Лига „С“ на Лигата на нациите.

Националният отбор на България отново не победи. Лъвовете“ прекъснаха серията си от четири поредни загуби в турнира, като завършиха 0:0 в Дъблин срещу Ирландия. Точката обаче не се оказа достатъчна, за да могат „трикольорите“ да се изкачат на трето място в група 4 и да останат в Лига „В“. Общо взето играчите на Георги Дерменджиев, които бяха с безброй проблеми, се опитаха да победят и имаха своите шансове, но накрая равенството бе най-справедливият резултат.

Връщането в Лига „С“ е напълно заслужено, след като националите ни записаха едва две точки от шест мача срещу Уелс (0:1, 0:1), Финландия (0:2, 1:2) и Ирландия (1:1, 0:0). Двете точки дойдоха срещу ирландците в първата и последната среща, но детинските грешки в защита, както и головата немощ в атака се оказаха решаващи. Родният тим обаче трябва да съжалява, че отпада в долната дивизия, след като единственото попадение на Ирландия в този турнир дойде в 93-ата минута на стадион „Васил Левски“, което обаче се оказа достатъчно, за да може съставът на Стивън Кени да завърши на трето място с три точки, въпреки че и той не записа победа.

„Лъвовете“ завършиха с най-слабата защита в групата – седем допуснати гол, като почти всичките от тях след подаръци на нашите бранители, пише sportal.bg. Балансът на националния отбор на България за тази странна 2020-а година от девет мача – една едниствена победа срещу Гибралтар (3:0) в контрола, шест поражения и две равенства.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *