НАП подпука собствениците на ферарита, ролс-ройси, бентлита и ламборгинита

НАП подпука собствениците на ферарита, ролс-ройси, бентлита и ламборгинита

Националната агенция за приходите (НАП) е предприела кампания за проверка на 23-ма българи с имоти в Дубай. Това става ясно от публикувания годишен отчет на данъчната агенция за 2021 г.

Данъчната агенция не съобщава защо кампанията е насочена именно към Дубай, където е живял със съпругата си Плама назначеният през май миналата година изпълнителен директор на НАП Румен Спецов. От отчета става ясно, че в огромната си част кампанията още не е приключила. Проверката обхваща наши сънародници, които са си купили имоти на стойност над 500 000 евро.

В последните 2 години сред родните богаташи е изключително популярно да инвестират в жилища в емирството. Само от началото на годината са сключени над 80 сделки. Вероятно те също ще бъдат проверени по-нататък, допуска източник на Lupa.bg.

„Приключили са 3 от проверките и ревизията (на едно от лицата, б. р.). За три от лицата не са установени данни за укрити доходи, за едното лице е установено, че не е местно. Изпратени са 2 запитвания за обмен на информация до Обединените арабски емирства (ОАЕ). Към момента продължават проверките на 19 лица“, пише в отчета.

Друга любопитна кампания на НАП е била насочена към собственици на луксозни коли с марки „Ролс Ройс“, „Ферари“, „Ламборджини“ и „Бентли“, придобити през 2019 г. „Възложени са 10 ревизии, като 8 от тях са приключили с допълнително установените задължения общо 55 хил. лв. Неприключилите възложени през 2020 г. 2 ревизии са приключили през 2021 г. с допълнително установени задължения в размер на 42 хил. лв.“, пише в отчета на агенцията.

Най-често луксозните автомобили се купуват на изкуствено занижени цени или пък се изписват на фирми, с цел да бъде избегнато плащането на ДДС, коментира данъчен, ангажиран с проверките.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.