Направо пролетни стойности на температурите в сряда в почти цялата страна

Направо пролетни стойности на температурите в сряда в почти цялата страна

В широки граници бяха днес температурите в страната – от 3-4° в Дунавската равнина, където видимостта остана намалена почти през целия ден, до 18° градуса в Ахтопол и Сандански, в София максималната температура беше колкото и вчера – 16°.

И през следващите дни ще температурите ще останат високи за началото на февруари, като най-топло се очаква да бъде в четвъртък, когато в цялата страна се очакват стойности между 13° и 18°.

Но акцент във времето остава мъглата. И през следващото денонощие ще е почти тихо и в Дунавската равнина и в източната част на Горнотракийската низина видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните в местата с трайни мъгли – между 2° и 7°. Над останалите райони облачността ще се разкъса и след обяд над югозападната половина от страната ще е предимно слънчево и там тампературите ще са около 15-16 градуса.

В планините ще е предимно слънчево и топло с температури следобед дори и по-най-високите върхове около и малко под нулата, а в курортите от 8 до 12 градуса, на Алеко около 2 градуса. Поради затоплянето, опасността от лавини извън обработените писти остава много висока.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *