Намериха виновния за катастрофата на „Струма“!

Прокурорът Бисер Михайлов разкри, че има начални доказателства за виновно поведение на водача на автобуса, който се запали на автомагистрала „Струма“, и в него загинаха общо 45 души.

„Всички 45 жертви от катастрофата са идентифицирани. Установява се, че няма никакви следи от взривни вещества и пиротехнически средства. Няма дори минимални данни, че туби с бензин са се превозвали. Нито е имало заготовки за наркотици, както четох някъде по медиите“, каза той в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Рано е за обвинителен акт. Разследването е в начален етап. Събрани са огромен брой доказателства. Имаме работна теза с колегите следователи за причините на ПТП-то, но в настоящия момент за виновно поведение на конкретно лице няма доказателства. Има начални доказателства за виновно поведение на водача на автобуса“, заяви още Михайлов.

„Това е професионален водач, който при каквито и условия и препятствия да има, той е длъжен да се справи. Това е според нашето законодателство. Когато е тъмно, видимостта е намалена, когато вали дъжд пак се намалява, имаме и завой. Инфраструктурата е обследвана. Имаме доклади изготвени. Дори да няма маркировка, той е длъжен да следи пътя. Като не виждаш пътя, ще караш по-бавно. Предполага се, че скоростта е била висока. Но тепърва предстои разследване. Може да е превишена или несъобразена. Установи се, че гумата не е спукана“, каза пък следователят Мариан Маринов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *