Най-тежко наказание! Уволняват 4-имата полицаи от забраненото парти в м. Попина Лъка!

Най-тежко наказание! Уволняват 4-имата полицаи от забраненото парти в м. Попина Лъка!

Сержантите Тодор Полков, Ивайло Маринков, Костадин Попов от Сандански и Андон Стоянов от Петрич да бъдат дисциплинарно уволнени незабавно, с такова заключение приключи назначената от директора на ОД на МВР Благоевград, ст. комисар Дойчин Дойчинов, дисциплинарна проверка.

Четиримата полицаи получават най-тежкото наказание, заради нарушаване на противоепидемичните мерки, отваряйки заведение и празнувайки без спазване на задължителните разпоредби на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Скандалът гръмна след като полицаят от Петрич Андон Стоянов, който е кум на домакина на партито, горският служител Иван Николов, цяла нощ излъчваше лайфове от празненството ,послучай раждането на дете на Николов. Купонът се провел в заведение в местността Попина лъка. Полицаите, заедно с още 14 души поискали ключовете от собственика му, за да полеят щастливото събитие..

Ресторантът в гората е със статут на „заведение за обществено хранене“ и работата му е абсолютно забранена в условията на противопанадемичните мерки. Купонът заснет на видеа бе пуснат в социалната мрежа и до определени медии и така стана ясно участието на униформени в забрането парти.

Безкомпромисна е комисията, заради уронване имиджа на МВР и нарушаване на мерките от лица, които трябва да съблюдават за тяхното спазване. Участниците в партито ще бъдат глобени и от РЗИ, глобата е от 300 до 1000 лева. 2000 лева ще плати собственикът осигурил терен на празнуващите.

Дисциплинарно наказание от ЮЗДП ще получи и младият баща, чието щастие от раждането на първата му, дългочакана рожба бе помрачено. Жалко е за глупостта на участниците и показната им фиеста, излъчвана на живо. Еуфория ,заслепила отговорностите им, доведе до крути мерки. 4-има полицаи загубиха работата си и напускат системата на МВР.

Ето какво съобщиха официално от ОДМВР-Благоевград:

Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов бе разпоредена незабавна проверка във връзка с получени данни за нарушаване на противоепидемичните мерки и заповедта на министъра на здравеопазването в местността Попина лъка, общ. Сандански.

При нея са събрани данни за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина от четирима държавни служители на Областна дирекция на МВР-Благоевград, за което е предвидено налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание – уволнение.

Съобразно разпоредбите на Закона за МВР и подзаконовата нормативна база, със заповеди на ръководителя по чл.37 е разпоредено провеждането на дисциплинарни производства по чл.207 от ЗМВР срещу четиримата служители.

В хода на дисциплинарните производства ще бъдат събрани всички необходими доказателства за установяването и ще бъдат извършени всички процедурни действия по доказване на дисциплинарното нарушение, за което е предвидено налагането на дисциплинарно наказание уволнение.

От РЗИ-Благоевград са изготвени покани към участвалите в събитието за съставяне на актове по Закона за здравето във връзка с нарушаване на противоепидемичните мерки.

П. Петрова

 

Struma.com

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *