Най-младият партизанин от Дупнишкия отряд Й. Чочов-Деян посрещна приятели за 94-ия си рожден ден

Скъпи приятели посрещна за 94-ия си рожден ден най-младият партизанин от Дупнишкия партизански отряд „Коста Петров“ Йордан Чочов-Деян. В уютния си дом заедно с прекрасната си съпруга, дългогодишната медицинска сестра Стефка Чочова, милото семейство посрещна бившия кмет на община Дупница, общинския съветник от БСП д-р Първан Дангов, доц. д-р Радослав Радославов, председателката на Българския антифашистки съюз – Дупница Маргарита Иванова, председателя на НЧ „Ген. Георги Тодоров“ – Дупница о.з. полк. Стоян Ушатов и дългогодишната учителка Цветанка Анастасова.

„Другарю Чочов, честит рожден ден! Желаем Ви крепко здраве и още дълги години да бъдете сред нас!“, отправи поздрав към рожденика Маргарита Иванова и му подари от името на присъстващите прекрасен букет червени рози и албум, за да го изпълва със снимки от щастливите си мигове. А вкусната шоколадова торта бе специален подарък от председателя на БСП – Дупница инж. Александър Анин.

„С моя прекрасен съпруг Йордан имаме щастлив 63-годишен семеен живот. Щастливи родители сме на три дъщери, внуци и правнуци“, сподели за вестник „Струма“ съпругата Стефка Чочова. Тя почерпи гостите с вкусни шоколадови бонбони, тулумбички, марково уиски…

Йордан Чочов-Деян е роден през 1927 година. С висше военно и юридическо образование. Човек с изпълнен дълг и любов към родината, с пословична честност и оставил светла диря в икономическия, социалния и политическия живот в Дупница и в България.

„На 94 години се чувствам превъзходно и ги посрещам с достойнство“, сподели Й. Чочов, който е автор на книгата „Предложение за замяна на формалната с реална обществено-благодатна демокрация“, в която авторът споделя: „Май няма никаква надежда, че сред боричкащите се безличия там горе ще се намерят от българска майка родени, почтени и предани на България личности, които да искат и могат да проумеят, че няма по-големи всеопустошаващи престъпления от тези на властниците, които преднамерено влагат в законите СПИН вируса на корупцията, за да се възползват от разлагащата се държавност. Поради това няма и почти никакви изгледи в близко време гражданите на България да имат шанс за изградят бленуваната от Левски чиста и свята република, в която всяко левче се харчи за общото благо…“, пише в книгата си г-н Чочов.

„Няма нищо свястно да произлезе, защото никой няма алтернатива. Само да слезете вие, да се качим ние. Никой не предлага нещо ново, защото сегашното състояние на нещата – това са обществени отношения, генетично обременени с престъпност. Те не могат друго вече да съществуват, освен в условия на престъпност. Алтернатива няма и не искат да има“, допълни рожденикът като коментар на днешните управляващи.

Празникът завърши с пожелание Й. Чочов да посрещне своите приятели и на 100-годишния си юбилей.

 

Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *