Най-младият заразен у нас е на 24 години, нямаме нови случаи от снощи

България вече има 31 случая, в Албания – 33, Гърция – 190, Румъния – 95, Северна Македония – 14, а в Турция вече 5. В света в Китай се регистрира най-нисък ръст само с 11 заразени, а в Италия -2547, от които са починали 1266. Новите случаи са 250, а 1400 са критични в момента. Това заявиха от Оперативния щаб в София, които излязоха с нови данни за коронавируса в България.

Ген. Венцислав Мутафчийски припомни, че вчера бяха регистрирани нови 8 случая в България. От тези пациенти, които са установени вчера – трима са хоспитализирани, а другите са под домашна карантина. Във ВМА са хоспитализирани 6 човека с коронавирус, като всички са над 50 години. От 8-те нови заразени от вчера най-младият е 24-годишен, най-възрастният – 80-годишен.

Полиция пази входа на болницата, където е настанен пациентът, тъй като той е имал признаци на болест, различна от диагнозата, за която е приет още по време на приема. „При един от болните има силно понижени левкоцити, което е типично. Болните са стабилизирани и поддържаме видео връзка с болните вкъщи и имаме готовност да ги хоспитализираме всеки момент, ако се наложи“, съобщиха още от кризисния щаб.

„Още вчера бе приет пациент в болница в Плевен, като там стават три случая. Отбелязва се, че трите случая нямат нищо общо помежду си. В София поне половината случаи имат общо помежду си“, обясни началникът на Кризисния щаб ген. Мутафчийски.

„В „Св. Наум“ има болна от коронавирус и болницата търпи сериозни епидемологични мерки. Това са сериозни неща и не си правим шега с това“, допълни той. Мутафчийски отбеляза, че единствените хоспитализирани са тези в тежко положение със сериозни прояви на болестта. Ако има деца, те ще бъдат приети в София при доцент Мангъров.

Д-р Кантарджиев апелира да не се повдига напрежението преди нещата да бъдат изяснени. „Лабораторната диагностика е материал, който е 2 мл. стерилен физиологичен разтвор, който е взел материал от дихателната система. Това правят колегите в Плевен и ни дадоха възможност да имаме бърз резултат“, отбеляза д-р Кантарджиев. Той допълни, че от всички проби, които се правят, се обявяват само положителните.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *