Най-вероятно движението по „Струма“ ще бъде пуснато в понеделник

Най-вероятно движението по „Струма“ ще бъде пуснато в понеделник

По предварителни данни се очаква движението между 7-ми и 9-и км от АМ „Струма“ да бъде пуснато в понеделник. Дали това ще се случи, ще стане ясно след огледа на геолозите. Поради срутване на скална маса в събота вечер, движението временно се осъществява двупосочно в платното в посока София.

„Движението в дясната лента в посока Перник е спряно. Автомобилите, които се движат от Перник към София, преминават през Мало Бучино и Владая”, заяви Румен Сечански, директор на Областно пътно управление – София. По думите му мрежата не е издържала, защото падналият къс е бил по-голям.

„Виждате какви са температурните аномалии, имаше обилни валежи. Паднаха градусите и водата замръзна. След това се е разтопила и е разширила фугите в скалите. Не се случват често свлачища. Точно тук не сме имали инциденти. Евентуално може да бъде усилена мрежата”, коментира още Сечански.

Остава затворен и пътят в Искърското дефиле. Над 2000 кубика скална маса се срутиха в петък в района на село Елисейна. Опитите за разчистване на терена продължават.

„Работи се интензивно и от двете страни на срутището. В момента колите минават по алтернативен маршрут”, заяви кметът на Община Мездра Иван Аспарухов.

 

nova.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *