Над сто деца показаха своите таланти и умения в три поредни дни в парка на Разлог

Изявите бяха част от инициативата на НЧ „15.IX.1903-1909г.“ „Репетиция на открито“. В събитията се включиха децата на Разлог, които посещават различните курсове и школи в читалището. С тази изява на открито организаторите целят както да се покаже репетиционния процес в читалищните зали, така и да се създадат навици и умения у децата да се адаптират към различни от традиционните условия на подготовка и обучение.

На 7 септември на сцената в парка проведоха своите репетиции бъдещите музиканти от школата по китара с преподавател Георги Качорин. Школата стартира дейност преди 1 година, но вече може да се похвали с над 15 ентусиазирани момичета и момчета с разностранни музикални интереси. Драматизация на детската приказка „Аптека в гората“ представиха малките актьори от детското театрално студио с ръководители Росица Тумбева и Иван Мишков. Костюмите за пиесата бях любезно предоставени от Дирекция „Национален парк Пирин“ и благодарение на тях и на голямото желание и старание на децата, се получи един истински театрален празник.

Във вторник в парка на Разлог станахме свидетели на емоционална и красива репетиция на бъдещите балерини от Школата по балет с рководител Г-жа Гергана Лазарова и Танцов клуб „Силвана денс“ с ръководител Силвана Ханджийска.

В последния ден от инициативата, репетицията на открито направиха Детска група за народно пеене „Мехомийчета“ и Детски танцов състав „Разложанче“. Ръководителите им Мариана Манолева и Данаил Атанасов са ревностно ангажирани със изучаване и съхраняване на фолклорните песни и танци на Разложката котловина и много успешно пренасят знанията и страстта си на малките възпитаници!

Екипа на читалищна библиотека беше подготвили за децата въпроси, свързани с книгите, музиката, танца и местните традиции. Отговорилите на въпросите получиха като награда освен балони и едногодишен читателски абонамент за библиотеката!

Присъствието на публика, в лицето на родителите и приятелите на участниците, както и много жители и гости на града, превърна репетициите в празник на открито за всички!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *