Надя Танева, ГЕРБ: Повишаването на доходите и защитата на уязвимите групи са наш приоритет

Политиките в управленската програма на ГЕРБ, насочени към повишаване на доходите и грижата за най-уязвимите групи бяха основна тема в разговорите на кандидата за народен представител и седма в листата на ГЕРБ-СДС за 16-ти МИР Надя Танева с граждани. По време на срещите си на предизборния пункт в центъра на града тя подчерта, че през изминалите години правителството на ГЕРБ увеличи пенсиите, заплатите на учителите, социалните работници и служителите в социалния сектор, нарасна минималната работна заплата.

В условията на пандемия правителството с премиер Бойко Борисов осигури за девети пореден месец добавка от 50 лева към пенсиите на над 2 милиона възрастни хора. По тази мярка кабинетът отдели близо един милиард лева, подчерта Надя Танева, която е дългогодишен директор на Дирекция „Социално подпомагане”.

Тя разясни, че сред приоритетите в програмата на ГЕРБ продължава да бъде повишаване на доходите на населението. „Ангажираме се да работим за 500 евро минимална работна заплата, средна заплата – 1000 евро през 2025 г.; актуализиране на пенсиите всяка година; средна учителска заплата 2500 лв, 2800 лв – за университетски преподаватели; по-добър модел на социално подпомагане”, заяви Надя Танева и призова: „На 4-ти април ни подкрепетe с номер 28 в интегралната бюлетина,защото ГЕРБ доказа, че всяко нещо, което е казано, е изпълнено”.

Срещи с пловдивчани и гостите на града на предизборния пункт в центъра на Пловдив проведоха и кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС Стефан Шилев, Георги Липчев, Спас Шуманов, Николай Арабаджиев и др. Всеки ден гражданите могат да разговарят с представители на листата за 16-ти Многомандатен избирателен район.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *