Наводнения и срутища в Северозападна Гърция

Наводнения и срутища в Северозападна Гърция

Поройните дъждове и бурният вятър, които връхлетяха Гърция в понеделник, причиниха наводнения, падане на скали и други щети в много райони в северозападната част на страната, слагайки край на периода на безоблачно небе и нетипични за сезона високи температури, съобщава в. „Катимерини“.

Агенцията за гражданска защита изпрати днес сутринта специализирана техника в градовете Янина и Арта, за да се разчистят реки и пътища от скали и отломки. Пожарната служба бе повикана в село Прамата в региона Цумерка, за да отпуши дренажна тръба, причинила наводнение, предава БТА.

В село Теодориана в покрайнините на Арта десетки къщи понесоха щети от мини торнадо със скорост на вятъра 93,3 км/ч, което отнесе покриви и комини.

Метеорологичната служба съобщи, че в това населено място са паднали 103 мм валежи. Бурното време се придвижва към южната и източната част на страната, носейки обилни валежи, гръмотевици и силен вятър в по-голямата част от района на Йонийско море, Пелопонес и континентална Гърция, включително Атина и Солун.

След това лошото време ще обхване и островите в Егейско море. Температурите ще паднат рязко след топлия уикенд, през който стотици гърци отидоха на плаж, пише „Катимерини“.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *