Мъж отива в затвора за хулигански действия и системно следене на жена в Кюстендил

Съдът е признал за виновен мъж, обвинен от Районна прокуратура-Кюстендил за хулигански действия и системно следене на жена, съобщиха от обвинението.

През 2017 г. подсъдимият започнал системно да притеснява работеща в магазин жена. Мъжът се нареждал пред касата, когато тя била на смяна, заговарял я, причаквал я на различни места в Кюстендил. Преследвал я с велосипеда, оставял й бележки, предлагал връзка.

Две години по-късно тези действия от страна на мъжа ескалирали, а понякога прераствали в агресия, което станало повод пострадалата да се страхува от него. В продължение на месеци – от 26 февруари 2019 г. до 29 юли 2019 г., той системно следил жената.

Ежедневно я причаквал в района на работното й място, а докато била в почивка я приближавал. Мъжът всячески показвал ѝ с поведението си, че е наблюдавана от него, правил опити да предизвика нежелана от пострадалата вербална комуникация помежду им.

В периода от 29 март 2019 г. до 28 юни 2019 г. в района на магазина в града, подсъдимият няколкократно извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Мъжът буйствал, държал се агресивно, нападал граждани, обърнал пейка. В един от случаите, управлявайки велосипед, ускорил скоростта, след което рязко спрял в непосредствена близост до нея, като с тези действия изплашил жената.

С присъдата на първоинстанционния съд на мъжа е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок, както и обществено порицание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *