Мъж заля полицаи с бензин и опита да ги подпали

Мъж заля полицаи с бензин и опита да ги подпали

Мъж връхлетя с колата си върху бариерата на пешеходната зона в центъра на Враца. След като разбил бариерата, той спрял автомобила пред сградата на общинската администрация и го подпалил.

 

Полицията пристигнала незабавно и започнала да гаси пожара. Подпалвачът обаче залял и полицаите с бензин и се опитал да ги запали. Пострадал е един служител на реда.

Кметът на Враца Калин Каменов заяви пред NOVA, че според него случилото се е терористичен акт, защото местопроизшествието се намира близо до училище, детски площадки, заведения т.е. места, в които има твърде много хора.

„Когато в центъра на града си запалиш автомобила, взривяват се гуми и застрашаваш живота на толкова много хора?! Когато застрашаваш живота на мнозина на публично място… какво?! Това е акт на тероризъм и аз смятам, че такива хора трябва да получават цялата строгост на закона, за да разберат, че каквото и да се случи, не е това начинът да изразяваш себе си, недоволствата си, личните си проблеми…”, категоричен е кметът Калин Каменов.

Все още не са ясни мотивите за действията на мъжа. При ареста му единственото, което казал на униформените, било „Ще разберете“.

 

nova.tv

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *