Мъж задигна кола, защото… неговата се развалила

Мъж задигна кола, защото… неговата се развалила

35-годишен мъж бе осъден на 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим след кражба на кола. Посегателството станало в град Калофер на 7 август миналата година.

Пострадалият мъж бил оставил отключен автомобила – Фолксваген Голф пред къщата си в Калофер. През нощта на 7 август 35-годишният пътувал със собствената си кола към близко село, но тя се повредила. Той оставил автомобила си на пътя и тръгнал да се прибира пеша, но когато минавал покрай къщата на пострадалия, видял паркирания Голф.

Той проверил и разбрал, че колата е отворена. Намерил ключовете в купето, качил се и потеглил към близко село, където живеел. Там свалил регистрационните номера, както и вещите в нея, и няколко дни превозвал с колата дърва от гората.

Голфът се развалил, след което 35-годишният се свързал с негов познат и му го продал за 200 лева. Обяснил, че бил взел колата на бартер с предишния собственик.

Крадецът е бил установен и задържан от полицейски служители. Той е осъждан многократно. Повдигнато му било обвинение за кражба на лек автомобил на стойност 800 лева, резервна гума за лек автомобил, чукове, клещи, уред за оформяне на копита, клинци за подковаване на копита, алпинистки въжета, пожарогасител и др. вещи, всичко на обща стойност 1 161 лева.

Крадецът признал вината си и делото протекло по реда на съкратената процедура.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *