Мъжът на починалата жена от коронавирус е в критично състояние

Няма регистрирани нови случаи на коронавирус у нас. Мъжът на починалата жена вчера от коронавирус се влошава. Това каза началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг, даван всеки ден.

В „Пирогов“ тази нощ се е наложило интубация на мъжа, който върви към влошаване от тежко към критично състояние. Той вече е на апаратна вентилация. Образните изследвания и лабораторните показатели показват, че има сериозно влошаване на състоянието му и то се определя като критично“, поясни началникът на Националния кризисен щаб.

„Вчера са изследвани 136 прооби – само 1 положителен (седмият регистриран с коронавирус у нас) – наша колежка, която след посещение на два конгреса в Европа – в Англия и в Испания, е с положителен тест за коронавирус, тя е в добро състояние. Вече пристигат и контактните лица, за да бъдат изследвани“, заяви Мутафчийски.

„Тази нощ приехме едно от контактните й лица. Това е жена, която е с грипоподобна симптоматика. Тя е в стабилно състояние. Днес пробите й ще бъдат изпратени и в двете лаборатории”, каза още той.

„Разговарях тази сутрин с колегите от Плевен и Габрово, както и с директора на „Пирогов“. Това са местата, където са доказаните у нас случи на коронавирус. В Габрово медицинската сестра продължава да не показва болестни симптоми. По-възрастната жена, която е с деменция и с доказана коронавирус инфекция, е в добро общо състояние. Няма влошаване на показателите ѝ.
В Плевен пациентите са във фаза на оздравяване. Във ВМА пациентката с доказана коронавирус инфекция е в стабилно състояние без тежки клинични симптоми“, посочи Мутафчийски.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *