Мутафчийски: Заразеният с COVID несебърлия е нямал симптоми, докато е бил в Банско, 565 са заразените у нас

Пациентът от Несебър отрича да е имал симптоми докато е бил в Банско. След прибирането си той се е самоизолирал в морския град. Това каза на брифинг на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

„После 33-годишният мъж се е тествал и се е оказало, че е инфектиран. Няма данни да е имал контакти със своите близки. Той не се е срещал с тях“, добави генералът.

„По-интересен е случая със 17-годишния младеж, който би трябвало да бъде в карантина и вкъщи, но е успял да зарази седем свои съученика, което потвърждава тезата, че тези тумби от младежи, които се движат по улиците, са изключително рискова група“, каза още той.

За вчерашния ден са установени 24 нови случая на заразени с коронавирус. От тях в болницата са настанени 16. Изследвани са 299 човека. Общо са 565 случая на заразени. Увеличение е с 4,4 процента в сравнение с предходния ден. Това съобщи в национален ефир председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Мъжете към този момент са 320, а жените 245. Най-младият пациент е на една година, а най-възрастния – на 90 г. Става дума за жена, която вчера е приета в Пирогов в много тежко състояние и в по-късните часове на деня за съжаление почина.

Общо броя на починалите е 22,  което е 3,9 процента от заразените. Средната възраст е 66,5 г.

Имаме трима излекувани нови от ВМА. Общият брояй е 42. Средната възраст е 46 години.

Медицинският персонал, заразен с вируса, е 33 човека, т.е. 5,3% от всички заразени. Новият случай е от Бърза помощ. Общо заразените от работещите там е 8.

201 са настанените в болница, от тях 26 са интензивни.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *