Мустафа Карадайъ след срещата с Ердоган: Турция е една от основните алтернативи за търсенето на решения за България

Мустафа Карадайъ след срещата с Ердоган: Турция е една от основните алтернативи за търсенето на решения за България

„Газовата криза не е само в България. Енергийната и газовата криза са глобално явление и по тези въпроси отговорните политици на власт или в опозиция трябва да търсят решения. По тези теми ние говорихме и в Брюксел.“ – каза след срещата си с Ердоган лидерът на ДПС по БТВ.

„С Ердоган си говорихме за политическата картина, взаимното сътрудничество, какво да бъде, в Брюксел и Анкара коментирахме, че сме пак в ситуация на предсрочни парламентарин избори. След тях ще дойде тежка зима за България. Грешните ходове на правителството за сферата на енергетиката принуждават и служебния кабинет и политиците още от сега да се ангажират с тези теми в търсене на изход. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени.

Вие сте наясно с алтернативите и възможностите за България, които имаме. Знаем, че Турция е една от основните алтернативи за търсенето на решения за енергийните кризи. Доволни сме от загрижеността на политическото ръководство на Турция към България. Казахме си, че в трудни ситуации можем да сме си полезни.“ – доуточни той.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.