Моловете и фитнесите отварят врати от днес при строги мерки

Моловете и фитнесите отварят врати от днес при строги мерки

След издадената от здравния министър Кирил Ананиев, днес се очаква да отворят врати големите търговски центрове и фитнес залите. Ще трябва обаче да се спазват строги мерки на хигиена и спазване на дистанция между хората, припомня dnes.bg. 

В моловете ще има определени врати за вход и изход. Навсякъде ще има разлепени стикери, които посочват къде трябва да се изчаква.

В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите ще се допускат до седем човека на разстояние от 1,5 метра между тях.

Във всички вътрешни пространства е задължително носенето на маски. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти за клиентите и спазването на нужната дистанция. Само на терасите ще може да се консумира храна. Пробването на дрехи и обувки е разрешено.

Пробните и тоалетните ще се ползват през една. При разстояние от 1,5 метра ще се осъществяват и тренировките във фитнес залите.

Всички служители ще трябва да носят предпазни шлемове или маски. Подобна е и подготовката във фитнес залите, където също ще се допуска определен брой спортуващи. За груповите занимания посетителите ще трябва да са около 10 души и да спазват дистанция близо метър и половина.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *