26 ноември, 2020

Pirin Press

Пиринският новинар

Молебен за здраве и избавление от COVID-19 – Коронавируса, бе отслужен днес в храм „Рождество Богородично“ – град Симитли

Молебен за здраве и избавление от COVID-19 – Коронавируса, бе отслужен днес в храм „Рождество Богородично“ – град Симитли. Ритуалът тази сутрин водеше отец Велизар.

 

На молебена в християнскя храм присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, по чиято инициатива бе отслужен ритуалът, зам.-кметът Евгения Георгиева, служители на общинска администрация – Симитли, граждани и общественици.

 

Със свещ в ръка, присъстващите се помолиха за здраве, благополучие, мир на жителите на цялата община и избавление от изпитанието, наречено Коронавирус.

 

„Чрез този молебен показахме, че обичаме Бога, но дойдохме да се помолим и за всички, които страдат от тази коварна болест. Сега е времето, в което трябва да пречистим нашите души и тела и след като го направим и поканим нашият Господ, Бог Исус Христос в нашите сърца, то тогава молитвата, която отправяме, ще бъде по-силна. Нека Божието богословение да бъде върху всички нас!“ – каза отец Велизар в края на службата.

 

Ритуалът се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *