Много студено в понеделник

Много студено в понеделник

В първия ден от новата седмица атмосферното налягане ще е значително по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се понижи.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. На места в равнините, низините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Утрото ще бъде мразовито, с минимални температури предимно между минус 9° и минус 4°, малко по-ниски в котловините от Западна България. В София – около минус 9°. Утре ще е предимно слънчево и почти тихо. Преди обяд на места в низините и котловините все още ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, но след обяд видимостта ще се подобрява. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София – около 3°, съобщава НИМХ.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

Сутринта на места, главно по южното крайбрежие, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня по Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 7°-9°.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *