Много българи успяха да се приберат у дома за празниците

Много българи успяха да се приберат у дома за празниците

Осем полета успяха да докарат наши сънародници от Англия навреме за Коледа и Нова година. Същевременно част от блокираните при Дувър също успяха да се качат на ферибота.

 

 

За да прегърне внука си на Бъдни вечер, Димитрия пътува над 20 часа. След отменен полет и загубила надежда, че ще е у дома за празниците, тя успява да намери място в един от извънредните полети от Лондон, пише nova.bg.

„От Шотландия пристигам, от вчера пътувам, в 6 часа съм тръгнала. Трябваше да пътувам през Единбург и Лондон“, разказва тя.

Да прегърнат близките си днес успяха и стотици други наши сънародници. Които през целия ден пристигаха с полети от Острова.

Коледата у дома обаче е била до последно под въпрос за всички тях. Михаела разказва, че е намерила билети много трудно. Преди прегръдките, пътуващите получиха задължителни антигенни тестове.

„Като пристигнахме, ни взеха с два автобуса, след това ни направиха бързи антигенни тестове“, разказа Кристиян.

„Организацията е много бърза. Изтеглят ни по 10-20 човека наведнъж, след това на всеки се прави тест и след като си получите резултата от теста, реално ви казват колко точно ще стоите в изолация“, обясни Ивон Цветкова.

Бъдни вечер донесе късмет и на блокираните наши сънародници, които прекараха пет дни в капан в английския град Дувър. Голяма част от тях днес вече са успели да се качат на ферибота към Франция и да продължат пътуването до България.

„И така за 4-5 дни в плен на пристанище Дувър, много от нас още не могат да повярват, че сме си тръгнали и не можем да разберем кое е по-ценното в момента здравето или свободата“, казват те.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.