Младеж съди КАТ заради два фалшиви наркотеста

Столичанинът Ангел Зайков внася иск от 50 000 лв. за щети срещу държавата в лицето на Пътна полиция-КАТ за това, че из­­ползват фалшиви наркотестове. Младежът, който не е опитвал дрога през живота си, е уличаван вече два пъти от полеви дрегери, че кара под въздействие на упойваща вещества.

И двата пъти кръвната му проба е отрицателна и прокуратурата пректратява заведените срещу него досъдебни производства. Той има книжка от 5 години, но заради полицейските ментета близо две години книжката му събира прах из канцелариите на КАТ.

“Вторият път беше доста по-драматично”, разказа Зайков пред Нова тв. “Първият път полицаите ме посъветваха да дам кръв, аз така и направих и след около година излезе референтната проба, която беше отрицателна.

Вторият път обаче ми казаха, че всъщност тестът, който ми правят, е достатъчно точен и няма нужда да давам кръв. Да не съм слушал телевизията, че тестовете са фалшиви”, разказа младежът. Той обаче имал опит и пак дал кръв, защото бил сигурен, че не е дрогиран.

“Излизаше, че съм употребил бензодиазепини, а аз дори не знаех какво е това. Научих, че са упойващи лекарства, но аз не пия никакви хапчета за нищо”, поясни Зайков.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *