Михаела Иванова от Симитли грабна сребърен медал на Републиканското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години

Михаела Иванова от Симитли грабна сребърен медал на Републиканското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години

Михаела Иванова от Симитли грабна сребърен медал на Републиканското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години.

 

Михи спечели сребърния си медал в дисциплина 60м. с препятствия с резултат 9.29 секунди. Родената през 2006г. Михи се състезава срещу 25 по-големи участнички – родени през 2005г. и 2004г., което я прави и най-малкия участник. Първентството се проведе вчера в зала „Асикс Арена“ – гр. София.

 

Това не е първият успех за Михи. Миналата година лятото тя завоюва среброто на 100 м. с препятствия на Републиканско първенство за момчета и момичета под 16 години – 15.64 секунди и стана четвърта в дисциплина Троен скок на Републиканско първенство за юноши и девойки под 18 години – 11.09м. Зимата тя стана четвърта на Троен скок на Републиканско първенство за юноши и девойки под 18 години с резултат 11.25м.

 

Михи е на 14 години и тренира лека атлетика от 3 години в АК „Джордан“ Благоевград с треньор Йордан Янев.

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *