Митничари хванаха контрабандна пратка от 190 литра ракия за Холандия

Митничари хванаха контрабандна пратка от 190 литра ракия за Холандия

190 литра ракия в туби за минерална вода са задържали митнически инспектори спират за проверка товарен микробус на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат. Алкохолът бил в 10 туби за минерална вода, съобщиха от Агенция „Митници“.

 

 

Служителите разпознали съдържанието на тубите по миризмата. Измерване с денситометър показва, че течността е 46 градуса. Според документите получател на пратката е частно лице в Холандия. За случая е уведомен разследващ митнически инспектор, образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Видин.
Същия ден митнически служители извършват още едно задържане на алкохол и цигари при опит да бъдат изнесени от страната. Около 09,20 часа в района на ГКПП Дунав мост-Русе е спрян за проверка пътнически микробус, чиито шофьор пътува за Белгия. Митнически служители установяват, че под предните седалки, в товарното помещение и в личния багаж на водача са открити 8000 къса (400 кутии) цигари и 90 литра високоалкохолни напитки, всичките облепени с български акцизен бандерол. Шофьорът не представил нужните придружителни документи, съгласно изискванията на ЗАДС. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.
Petel.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *