Мистерия, къде е бившият шеф на разузнаването на Македония

Бившият директор на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков не може да пресече границата на Република Северна Македония, защото му е иззет паспортът, заяви за ТВ Слободна главният прокурор за организирана престъпност Вилма Русковска, съобщава БТА.

Тя обаче каза, че няма информация дали Миялков, който избяга от правосъдието, преди да му бъде произнесена присъда за незаконно подслушване, има чешки или хърватски паспорт.

„Не знам нищо за други паспорти. Всички дела срещу Миялков бяха започнати от бившата Специална прокуратура. Знам, че има паспорт, издаден от Република Северна Македония, но ще трябва да попитаме колегите от бившата Специална прокуратура за други паспорти“, посочи Русковска.

Попитана дали Миялков може легално да мине границата с паспорт, издаден от друга държава, Русковска отбеляза, че заради текущия съдебен процес срещу него и факта, че македонският му паспорт е иззет, граничните власти не би трябвало да му разрешат да напусне страната.

„Миялков не може да напусне страната легално. Ако е напуснал страната, го е направил нелегално“, каза Русковска, като подчерта, че няма информация да е преминал границата. Тя добави, че полицията разпитва хората, близки до Миялков, а неговите телефони и компютри са конфискувани и ще бъдат проучени.

От неделя следобед Миялков е в неизвестност. Той изчезна, преди да бъде приведена в изпълнение заповедта за задържането му под домашен арест до произнасяне на присъдата му на 26 февруари.

Според обвинението между 2008 и 2015 г. подсъдимите по делото, включително Сашо Миялков, са използвали три различни подслушвателни системи на тайната полиция и са подслушвали незаконно близо 4300 телефонни номера, без да имат съдебна заповед за това.

 

Vesti.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *