Мирослав Петров : Правителството на Бойко Борисов се грижи за творците и по време на пандемията

„Правителството на Бойко Борисов не спира да помага на творците и по време на пандемия. Тази изложба е факт, благодарение на проект, финансиран от Министерството на културата чрез програмата „Творчески инициативи”. Това каза Мирослав Петров, втори в листата на ГЕРБ – СДС – Плевен, при откриването на изложбата „Нюанси на времето“ на Огнян Кузманов и Милена Костуркова в Плевен.

„Правителството подпомага също така с по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях всеки един от музикалните творци на свободна практика у нас като еднократна помощ в условията на пандемията. Това означава, че около 1000 музиканти ще получат 4350 лева (3250 лева плюс 1100 лева осигуровки) като за целта са предвидени 4 267 000 лева. Средствата са осигурени от Министерския съвет”, добави още г-н Петров.

Изложбата „Нюанси на времето“ разказва за случващото се в душите на творците по време на социалната изолация, наложена заради епидемията от коронавирус. Тя е част от пътуваща изложба в страната и чужбина. Основният автор в нея – Огнян Кузманов е кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС в Плевен.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *