Мирослав от Карлово: Вижте истината за майка ми, която е болна от коронавирус

Мирослав Близнаков е военнослужещ в 61-ва Стрямска механизирана бригада. Вчера неговата майка даде положителна проба на COVID-19. След публикуване на информацията за първи случай на заболяването в града последваха много негативни коментари в социалните мрежи, както и невярна информация в медиите.

„Aз лично взех решението да прибера майка ми от Лондон. Тя е с хронично заболяване. На 20 март пристига в България. Нямаше никакви симптоми за коронавирус. Прибрахме се в Карлово. Същата вечер тя ме събуди през нощта. Имаше висока температура. Извикахме Бърза помощ, която дойде за 40 минути. Закараха я в Инфекциозното отделение в Карлово, а аз останах вкъщи.

Към 02:00 часа майка ми се обади и ми каза дойда и да я прибера. Оттам ми казаха, че на нея й няма нищо и няма коронавирус. Двамата се прибрахме вкъщи. Подчертавам, че не сме имали контакт с никой друг. На другата сутрин от болницата ми се обаждат и казват, че майка ми трябва да е под наблюдение и да я докарам в болницата. Питам ги защо тогава снощи са я изписали. Те не ми отговориха. Попитах ги дали аз трябва да я докарам. Те ми казаха, че няма никакъв проблем. Сложих маска и ръкавици. Оставих я пред Инфекциозно отделение, без да слизам от колата“, казва той пред Карлово прес.

„В момента майка ми е добре. Помолих я да не чете нищо по медиите заради всичката помия, която се изля. Появява се невярна и противоречива информация. До брифинга на генерала тя нямаше тежки симптоми. След брифинга тя се притесни, вдигна темпeратура. Започнаха пробождания в гърдите, кашлица.“

„Призовавам всички граждани за нещо просто: Нека бъдем хора. На всеки може да се случи. Никой не е застрахован. В нашата община всеки ден се прибират хора. Нека повече хора да постъпят като мен и да потърсят лекарска помощ дори и при най-малките симптоми. Аз трябва да остана под карантина до 3 април. Най-вероятно ще ми се направят изследвания, преди да тръгна на работа. Все пак може да съм преносител на вируса.“

По данни на РУ Карлово към 16:30 ч на 23.03.2020 г. поставените под домашна карантина в община Карлово и община Сопот са 189, от тях в община Карлово 147 и в община Сопот 42.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *