Миню Стайков отрече да е човекът от „видео с издевателства в ареста“

Миню Стайков отрече да е човекът от „видео с издевателства в ареста“

Бизнесменът Миню Стайков отрече да е човекът от „видео с издевателства в ареста“, за което бизнесменът Светослав Илчовски разказа пред парламентарната комисия за ревизия на управлението.

Стайков говори в Специализирания наказателен съд, където срещу него се гледа дело за злоупотреба с еврофондове.

За видеото Илчовски разказа, че му било показана на сбирка с участието на премиера Бойко Борисов като предупреждение какво се случва с непослушни бизнесмени.

Първоначално не спомена името на Стайков, после уточни, че говори за бизнесмена от Карнобат  и на уточняващи въпроси не отрече това да е именно някога силния алкохолен бос.

Миню Стайков, който обичайно избягва контакти с медиите, днес застана сам пред камерите и на въпроса той ли е човекът от видеото каза:

„Аз нямам сестра. Ако сте достатъчно интелигентна, знаете какво се съдържа в този отговор“.

На поредицата от уточняващи въпрос Стайков повтори още четири път „нямам сестра“ , а запитан защо тогава Илчовски насочва вниманието към него, отговори:

„Защото все някой трябва да има сестра. Вземете, вижте записа, за да видите кой има сестра. Не знам дали има запис. Знам колкото вас. Гледам телевизия“.

Адвокатката му Анна Попова застана два пъти пред медиите. Първият път също, за да отрече:

„Моят доверител не е участвал волно или неволно в никакви видеоклипове“.

А вторият, за да уточни, че Стайков е бил в ареста от септември 2018 до февруари 2021 година, а Светослав Илчовски твърди, че е гледал клипа през януари 2017 година:

„И ще кажа една любима фраза: господин Стайков няма сестра. Вие имате ли обяснение към случващото се в държавата? И аз нямам обяснение“.

Цитираният Миню Стайков отрече да се познава и изобщо някога да е срещал Светослав Илчовски.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *