Министър Балтова в Банско заради предстоящия зимен сезон

Министър Балтова в Банско заради предстоящия зимен сезон

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща в Банско с представители на бизнеса и държавни институции за обсъждане на неотложните мерки и действия за подготовката на зимния сезон. В разговорите бяха обсъдени здравните мерки за гарантиране на сигурността на туристите и работещите. На срещата Министерството на туризма представи планираните си маркетингови и рекламни активности за предстоящия зимен сезон. За осигуряването на качеството на зимния туристически продукт в дискусията участваха и представители на КЗП, БАБХ, РЗИ, ГД „Национална полиция“, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и лифт оператори.

Според министър Балтова има оптимизъм за предстоящия зимен сезон, и той може да бъде подплатен със старанията на брашна да се запази имиджа на България за сигурността ѝ като дестинация.

На срещата са обсъждани икономически мерки, както и необходимостта да продължи мярката за подпомагане 60/40. „Планува се да има и друг дизайн, евентуално 75 на нула и да обхване повече бизнеси, в това число и самоосигуряващи се лица – екскурзоводи, туроператории др.“, коментира Стела Балтова.

Увеличението на цената на електричеството оказва влияние върху цената на целия туристически продукт, както на ски картите, така и на нощувки и др., и това неминуемо ще се отрази още от този туристически сезон. Сред акцентите в работата на екипите през месеците октомври и ноември е подготвяне на експедиентски (опознавателен) тур преди началото на туристическия сезон, като презентация на дестинацията, като отличен показател за спазване на здравните норми. Според министър Балтова оптимизмът на хотелиерите е не заради ранните резервации, които все още липсват, а в създадения опит от изминалата година, и успешно преминатия тест през нея – безопасна дестинация за туризъм в една сериозна COVID-обстановка.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *