Министерството на туризма работи по създаването на дестинации за поклоннически туризъм

Министерството на туризма работи по създаването на дестинации за поклоннически туризъм

Марияна Николова обяви важна стъпка за спасяване на туризма у нас. Министерството на туризма работи по създаването на дестинации за поклоннически туризъм, с които ще насърчи посещенията на свети места и обекти като Троянския манастир, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещението си в Троянския манастир, цитирана от пресслужбата на ресорното министерство.

По този начин ще насърчим пътуванията през цялата година и ще подпомогнем местните икономики и заетостта през четирите сезона“, подчерта Николова.

Този туристически продукт е неразработен, но с голям потенциал и именно подобни нишови услуги могат да допринесат за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация, заяви вицепремиерът.

Николова коментира още, че светата обител е третата по големина у нас и сред най-обичаните дестинации, свързани с религиозни посещения. Всяка година Троянският манастир се посещава от хиляди туристи и има тенденция към непрекъснато увеличаване на туристите тук.

Манастирът е основан към края на 16-и век и пази една от трите чудотворни икони на Богородица Троеручица, която е копие на старата чудотворна икона в Хилендарския манастир. След основаването си се разраства много бързо, а през 18-и век в него започва да функционира и килийно училище.

investor.bg.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *