Милано започнаха масови погребения на жертви COVID-19

Милано започнаха масови погребения на жертви COVID-19

Заради риска от препълване на моргите бе намален намален срока, в който след смъртта на човек неговите близки могат да приберат тялото му

Властите в Милано, столицата на област Ломбардия, която беше най-тежко засегната в Италия от COVID-19, започнаха днес да погребват десетки починали от причиняваното от новия коронавирус заболяване, които не са били потърсени от техни близки, предаде Франс прес, цитиран от bg-voice.

В Ломбардия има около 13 000 смъртни случая от COVID-19, което е над половината от общо 25 000-те жертви в цяла Италия.

Днес бяха погребани 61 починали, чиито тленни останки не са били потърсени от никого. Те бяха положени в гробището Музоко, в отделени гробове, като на всеки от тях ще бъде поставен кръст с името на покойника.

Това, че телата не са били потърсени, не означава, че тези хора не са имали семейства, просто властите в Милано в период от пет дни, както е според новите правила, не са получили указания какво да правят със съответния труп и така се е стигнало до масовото погребение днес, отбелязва Франс прес.

Заради риска от препълване на моргите властите в северния италиански град решиха да намалят от тридесет на пет дни срока, в който след смъртта на човек неговите близки могат да приберат тялото му.

Много роднини не са успели да направят това поради влошено здравословно състояние или заради това, че самите те са под карантина, обясни Роберта Коко, която е съветник по гражданските услуги в кметството на Милано.

Тя допълни, че семействата на починалите, които не са били в състояние да потърсят тяло на близък човек, починал от COVID-19, заради мерките за драстична изолация или по лични здравословни причини, ще могат да си го приберат от общото гробище едва след две години поради санитарни причини.

В гробището за непотърсени жертви на COVID-19 може да бъдат погребани до 600 тела, но властите в Милано се надяват, че няма да им се наложи да използват всички налични места.

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *