19 януари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Медици от Разлог недоволстват, че не са получили обещаните бонуси от 1000 лв.

disease epidemic New coronavirus “2019-nCoV”, handwritten text.

Медици от Разлог недоволстват, че не са получили обещаните 1000 лева за работа на първа линия в борбата с COVID-19, съобщи БНТ.

Медицински работници от Спешното събират подписка, ще пратят и писмо до здравния министър с няколко конкретни въпроса за разпределението на допълнителните средства.

Искат да знаят защо някои хора от един и същ екип, работили с рискови пациенти, са получили финансов стимул, а други – не.

Медиците настояват да бъде извършена проверка на място.

„Проблемът е, че са дадени пари на хора от едни и същи екипи – едните получават пари, работили са със същите пациенти, други не получават. Искаме да знаем какви са критериите и защо се получава такова нещо“, запита една от медицинските сестри от Спешното в Разлог.

От филиала за Спешна медицинска помощ в Благоевград са категорични – нарушения няма.

„В Спешния център има писмо на министъра на здравеопазването. В него се казва, че допълнителни възнаграждения на медицински и немедицински персонал, участвал пряко при обслужването на болни с коронавирус, или със съмнения за такъв, им се полагат тези допълнителни средства от 1 000 лева“, коментира Албена Бобошевска, главна сестра в Спешния център в Благоевград.

През март 23-има от общо 36-имата работници в Спешния център в Разлог са получили по 1000 лева към заплатата си, за април са осем, а за май отново са 23-има.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *