МВР с актуални данни за трафика на българските ГКПП-та

МВР с актуални данни за трафика на българските ГКПП-та

От 00:00 ч. на 18.03.2020 г. временно се забранява влизането на територията на Република България  на лица, пристигащи от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Република Корея, Северна Корея, Великобритания, Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства.

Всички български граждани и граждани на други държави с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които пристигат на границите на страната от посочените страни, се поставят под карантина за 14 дни.

За чужди граждани – водачи на тежкотоварни автомобили, които влизат на територията на България от горепосочените страни, се прилага следната мярка: влизат на територията на Република България, разтоварват превозваните стоки и незабавно напускат територията на страната, като времето на преминаване не може да надвишава 24 часа.

На границата с Република Турция: По информация на турските гранични власти, от 00:00 ч. на 19.03.2020 г. за влизане в Р Турция няма да се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси. Ще пропускат само турски граждани. Ще се пропускат и товарни автомобили на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово.
Към момента на тези два пункта трафикът е изключително интензивен на изход за камиони.

По информация от МВнР, Турция прилага набор от мерки  по отношение на международните шофьори на камиони. Посочените мерки предвиждат на шофьори – граждани на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг, Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия. Шофьори – граждани на трети страни, които са били в една от горепосочените държави през последните 14 дни, биват поставяни под карантина до изтичане на 14-дневния срок. След приключването на карантинния период и съответна медицинска проверка, която да потвърди липсата на симптоми на вируса, шофьорите биват допускани на турска територия.

На границата с Република Северна Македония: По информация на северномакедонските гранични власти, на влизане в РС Македония няма да се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани ще се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево. На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево – ГКПП Деве баир.

Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.

На границата с Република Сърбия трафикът на ГКПП Калотина е интензивен за товарни автомобили на вход и изход.

На ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука сръбските гранични власти не пропускат на влизане в Република Сърбия чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Пропускат се само сръбски граждани, акредитирани в Р Сърбия дипломати и граждани с постоянно пребиваване в Р Сърбия.

На двата пункта на влизане в Сърбия се пропускат само товарни автомобили, като транзитно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до напускане на страната.

На излизане от Република Сърбия на ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука се пропускат всички видове превозни средства. От 12.03.2020 г е преустановено преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово.

На границата с Румъния на ГКПП Видин-Дунав мост  трафикът е изключително интензивен за товарни автомобили в двете посоки, на ГКПП  Русе-Дунав мост трафикът е интензивен на изход. На ГКПП Силистра и ГКПП Дуранкулак трафикът е нормален.

От  14.03.2020 г. румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от рискови в епидемиологично отношение страни, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението.

На границата с Република Гърция  трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *