Маркет линкс: „Има такъв народ“ се сриват от първа до трета политическа сила, ГЕРБ са първи

Маркет линкс: „Има такъв народ“ се сриват от първа до трета политическа сила, ГЕРБ са първи

От първа политическа сила „Има такъв народ“ се срива на трето място, а ГЕРБ се връща на челна позиция. Втора политическа сила пък вече е „Демократична България“, това показва ново проучване на „Маркет линкс“, представено по bTV. ГЕРБ получават 21,6% от одобрението на гласуващите, ДБ – 16,5%, ИТН – 15,7%, като така се изравняват с БСП. ДПС получават 11% подкрепа, ИБГНИ- 4,5%. Проучването предвижда и партия „Възраждане“ също да намери място в един бъдеш парламент с малко над 4%.

Проучването показва, че през август се е сринало удовлетворението на българите от управлението на държавата, като в този месец то е най-ниско за цялата година.

Президентът Румен Радев задържа високо ниво на подкрепата си – 58%. Служебното правителство, назначено от него, пък има 54% одобрение. Рязък е контраста с Народното събрание, което събира само 13 % подкрепа от гражданите. За сравнение, съдебната система има по-добър резултат – 17%.

ИТН понасят най-много от критиките за липсата на правителство, каза по повод изследването Добромир Живков от „Маркет линкс“. То се отразява и на другите „партии на протеста“, но не в такава степен, обясни специалистът.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *