Мангъров: КСНС се скри в миша дупка, защото на шефа на НС му текна сопола

Мангъров: КСНС се скри в миша дупка, защото на шефа на НС му текна сопола

Що за държава сме, в която целият съвет по Национална сигурност се скри, след като на председателя на парламента му текна сопола. Това попита вирусологът доц. Атанас Мангъров на протеста пред Народното събрание.

Стотици граждани излязоха на национален протест пред Народното събрание, организиран от ПП „Възраждане“.

По-рано граждани от Варна, пътуващи към протеста, сигнализираха, че органи на реда са ги спрели напът за София заради проби за алкохол и наркотици. Гражданите коментираха, че това е било полицейска провокация, но впоследствие всички автобуси на Възраждане от Варна са тръгнали към София.

Впоследствие всички повторни проби на шофьорите са били са отрицателни. В Народното събрание депутати коментираха разнопосочно протеста.

Протестиращите срещу зеления сертификат пред Народното събрание пробиха полицейския кордон и се опитват да нахлуят в сградата на парламента. Пред вратите на Народното събрание са се скупчили недоволни, организирани от партия „Възраждане“, както и полицаи, които се опитват да ги отблъснат, съобщи БНР.

Депутати от „Възраждане“ влязоха в словесен сблъсък с представители на национална служба „Охрана“ след настояването им да отворят вратите и да допуснат гражданите в сградата на парламента. По-рано пред хилядното множество заместник-председателят на парламентарната група на „Възраждане“ Цончо Ганчев заяви:

„Днес ще влезем и ще им зададем въпроси, а утре ще ги изнесем напред с краката. Това, което се случва днес, е само началото на процес, който няма как да бъде спрян, защото ние сме горди българи и се борим не само за нас, а за нашите деца, защото това, което имаме в момента е един здравен фашизъм. Крайно време е да защитим нашите права. Да живее България!“, призова Цончо Ганчев.

Ръководни кадри на полицията ще разговарят с протестиращи.

Хиляди хора от цялата страна се включиха в националния протест срещу зеления сертификат и противоепидемичните мерки, организиран от партия „Възраждане“.

Протестът, който започна в 12,00 часа, е ограден от непрекъснат полицейски кордон – както в пространството около паметника на Цар Александър II, така и около сградата на Народното събрание.

На площада има хора от София, Хасково, Димитровград, Харманли, Варна, Пловдив, Велико Търново, Габрово и други градове. Звучи народна музика.

Към 12,30 ч. беше арестуван и първият участник в протеста, известен на полицията.

Участници в протеста пристигаха организирано с автобуси и личен превоз, като някои са тръгнали от сутринта, като към 12.00 часа пристигаха още. Те паркират на определено от Столичната община място, като се придвижват пеш до мястото на протеста.

Протестът не е само политически, но и граждански, твърдят пристигнали да участието в демонстрацията.

„Първо, против зеления сертификат и тези Covid мерки, които са безумни“, каза мъж, обяснявайки мотивите си да се включи в протеста.

„Мисля, че всичко това, което се случва, е напълно ненормално и трябва да се сложи край“, аргументира се демонстрантка.

„Очаквам и повече хора да ни чуят, за да се противопоставят на световния диктат, това е световен диктат. Това е ограничаване на свободата, на всичко“, добави друга жена.

„Трябва да има свобода“, подкрепи я мъж, дошъл за протеста.

Шефът на кабинета „Петков“ Лена Бориславова коментира случващото се на протеста пред НС в ефира на NOVA.

„Надявахме се, че напрежението на протеста пред Народното събрание няма да ескалира. Искаме гражданите да знаят, че мерките, които се обсъждат, ще бъдат съобразени с това какво е най-добро за българския народ“, увери Бориславова. И допълни, че няма да има пълно затваряне на бизнеса.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *