Малко момиче обикаля нощна София с колело, плаче и бяга от хората

Малко момиче обикаля нощна София с колело, плаче и бяга от хората

Около 6-годишно дете обикаля посред нощ София с колело. За това сигнализира във Facebook Пресиян Лозанов.

В поста си в мрежата, мъжът разказва, че видял малко уплашено момиченце на около 6-7 годинки да кара колело в 2 часа през нощта в събота на Околовръстното шосе в столицата.

Лозанов опитал да осъществи контакт с детето, но то не му позволило и избягало.

„На Околовръстното на резиденцията посока Горнобански път, кара колело малко момиченце, около 6-7 годишно, облечено в розово, без никакви светлоотразителни елементи по нея.“, пише той в поста си.

След като не успява да разговаря с момиченцето, Пресиян се обажда на 112. Според него тя не е знаела къде отива.

В коментарите под поста на Лозанов, става ясно, че и други хора са срещали детето.

Таксиметровият шофьор Светослав Страхилов разказва, че видял детето на улиците „Братя Бъкстон“ с „Пушкин“. Мъжът успял да разговаря с момиченцето. То споделило, че бяга от родителите си, защото постоянно я биели. Разплакала се и казала, че отива при своя приятелка.

„Видях момичето (…) спрях и изчаках малката кукла, облякох ѝ светлоотразителна жилетка, беше много уплашена (…) Веднага се обадих на 112. Карах след нея, а тя сви посока „Княжево“ по „Борис“. Дано е добре, а родителите да получат наказанието си“ разказва Страхилов.

Коментиращи под поста засипаха двамата мъже с упреци, че не са настигнали детето и не са направили нещо повече. Но други отбелязват, че те самите биха се вкарали в неприятна ситуация, тъй като преследването на малко уплашено момиче през нощта може да им докара куп обвинения, включително и в педофилия.

Въртят се различни спекулации за детето с розовото колело, като някои хора допускат, че то може да е сираче. Жена от квартал „Люлин“ пък смята, че е забелязала същото дете в 5-и микрорайон.

„Преди около час видях от прозореца си в Люлин 5 такова дете, облечено в розово. Мина ми през главата, че е твърде малко, за да кара колело по шосето. Но ние живеем срещу Филиповци и всеки ден може да се видят малки деца, включително да карат каруци с коне. Явно е същото дете и обикаля по Околовръстния път. Ще наблюдавам днес“, гласи постът на жената.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *