Македонец опитал да влезе в страната с паспорт на друг човек

Македонец опитал да влезе в страната с паспорт на друг човек

Гражданин на Северна Македония, албанец по народност, се е признал за виновен за влизане през границата на страната без разрешение на органите на властта и послужил си противозаконно с паспорт, издаден на друг човек, съобщиха от съда. Районният съд е одобрил споразумение и е наложил на чужденеца наказание от четири месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години и глоба в размер на 150 лв.
Мъжът е на 44 години и е неосъждан към момента. На 9 октомври, около 00, 10 ч. на ГКПП „Гюешево“, при полицейска проверка след влизане в страната, с цел да заблуди длъжностно лице, е представил пред служител на ГПУ – Гюешево паспорт, на чуждо име, уточниха от съда.
Обвиняемият ще плати и разноските по делото. Определението на Районният съд в Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.
От началото на 2020 година, това е десетият случай на осъден за незаконно преминаване на границата, след постановена присъда или след одобрено споразумение от Районния съд в Кюстендил.
bnr.bg
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *