28 февруари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Майка от Якоруда блъскала бебето в леглото, защото не искало да спи

Свекървата на майката от Якоруда твърди за нея, че е била 11-годишното си бебе, защото не искало да спи. Детето е с леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване, съобщи Апелативна прокуратура в Пловдив. Липсват други травматични увреждания по главата и тялото, пише Dnes.bg.

 

 

Сигналът за инцидента е подаден от 49-годишната свекърва, която сочи, че 25-годишната майка Р.С. от Якоруда е пребила момченцето в апартамента, в който живее със синът й.

Според получената информация тя ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи.

Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

По случая е заведено досъдебно производство за изтезаване на малолетно лице, за което престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и „обществено порицание“.

И в момента по случая се извършват активни процесуално-следствени действия. Уведомена е Агенция за закрила на детето като е проведен и мултидисциплинарен съвет. Разпоредено е да се направи социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи – съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *