Магнитни бури през април

Магнитните бури могат да причинят влошаване на здравето ида ни накарат да се чувстваме некомфортно.

Затова нека бъдем внимателни на следните дати:

Възможни са леки магнитни колебания на 3, 12, 14, 18, 19, 27, 29 април. Очаква се забележима сила на магнитните бури през април: 2-4 април – ден с висока активност, 8-11 април – поредица от силни магнитни бури. Пикът се очаква на 10 април, както и на 15-17 април, 24-26 април.

Слаба геомагнитна буря, която само много зависими от времето хора ще се чувстват, се очаква на 21 април.

Кои ще са най-засегнати?

Хората с хронични и автоимунни заболявания, пациенти с хипертония, пациенти с хипотония, астматици и страдащи от сърдечно-съдови заболявания ще ги почувстват особено силно. Децата и възрастните хора също могат да усетят влиянието на Слънцето. През тези дни може да изпитваме главоболие, да се обостри мигрената, световъртежи, повишено кръвно налягане, сънливост, апатия, а при някои може да е съпътствано с безсъние.

Затова експерти съветват в дните на магнитни бури да не пушите и да не приемате алкохол, дори слабоалкохолни напитки, а по-скоро да пиете повече вода. Също така се препоръчва да се изключат солената, мазна, пикантна и нездравословна храна, по-специално бързата храна. Може да правите прости упражнения, да заложите на контрастните душове, да избягвате стреса и да си лягате по-рано.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *