Лечение на коронавирус у дома – за и против

Лечение на коронавирус у дома – за и против

Разнопосочни реакции след новината, че по-леките случаи на коронавирус ще се лекуват у дома. Пациенти приветстват идеята, а личните лекари поставят условия, съобщава bTV.

 

 

Семейството на Галя Гильова се заразява с коронавирус през март. Всички се лекуват у дома. Тя е в най-тежко състояние: 12 дни температура, антибиотици, кортикостероиди, минерали.

„Само антибиотичната терапия беше над 100 лв., отделно нужните витамини и минерали и те около 50. Ако сметна грубо – 250-300 лв. излиза на член от семейството. И както бяхме в нашия случай тримата членове, достига може би 1000 лв.“, разказва Галя.

Тя непрекъснато поддържала връзка със своя личен лекар, но от разстояние. Д-р Гергана Николова отказва категорично да отиде в дома на заразения, дори това да я лиши от допълнителни средства.

„Аз ще се превърна в биологично оръжие, което ще ходи от адрес на адрес и всички 40 човека тук стават контактни. Ние такива хора ли сме? Да вземем някакви пари да поставим всички пациенти под риск, няма как да се случи“, казва Николова.

От здравното министерство отговарят кратко: Лекарите не могат да отказват лечение на пациентите си. Властите планират да покрият разходите на пациентите, които останат у дома за лекарства по Здравна каса без рецептурна книжка, както и до три прегледа, включително снимки и изследвания. Каква сума ще се отпуска на всеки още не изяснено./monitor.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *