Лекари и сестри от УМБАЛ „Александровска” призоваха обществото за спазване на мерките срещу ковид

Лекари и сестри от УМБАЛ „Александровска” призоваха обществото за спазване на мерките срещу ковид

Тези, които се борят на първа линия с коронавируса, отправиха важен призив към всички българи да прояват дисциплина, самосъзнание и отговорност, за да опазят здравето си.

Ето какво написаха от УМБАЛ „Александровска“ в официалната си страница във фейсбук:

Тази вечер в 20.00 ч., лекари и медицински сестри от Спешното отделение на УМБАЛ „Александровска“ се присъединиха към общата инициатива на големите столични лечебни заведения за призив към обществото за спазване на противоепидемичните мерки.

Със светнати фенерчета на мобилните телефони, медиците искат да покажат на всички, че 8 месеца след началото на ковид епидемията те все още са там – въпреки умората, въпреки болестите и трудностите.

Зад всяка светлина стоят не само лекари, сестри, санитари и доброволци, но и семействата им, близките им, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болницата за тази почти година.

От март до октомври 2020 г. през ковид отделението на „Александровска“, през PCR лабораторията и през кабинетите за консултация са преминали над 20 000 човека, заразени или със съмнения за ковид инфекция. Инициативата със светлини апелира към гражданите:

Пазете себе си, пазете близките си, бъдете здрави!
Бъдете отговорни към останалите!

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *