Лавров: НАТО прехвърля военна техника до границите с Русия

НАТО прехвърля военна техника до руските граници, каза външният министър на Русия Сергей Лавров на пресконференция с бразилския си колега Карлос Алберто Франко Франса.

„По-близо до нашите граници се разполагат значителни части и военна техника на страните от НАТО, включително американски и британски. В самата Украйна, на линията на съприкосновение в Донбас, се натрупват все повече сили и средства, подкрепяни от все по-голям брой на западни инструктори“, каза той.

Западните страни провокирали антируски действия и Киев, които, според дипломата, можели да преминат във военни авантюри.

Всичко това създава пряка заплаха за сигурността на Русия. Президентът Путин говори за това на 18 ноември в разширения колегиум на нашето министерство. И той подчерта, че нямаме нужда от конфликти, каза Лавров.

При тези действия Западът няма да успее да удържи Украйна, а, напротив, ще я провокира, и тогава Москва ще трябва да предприеме необходимите мерки, за да гарантира сигурността на руската страна, подчерта той, пише ria.ru.

Превод: „Петел“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *