Кюстендилец дарява тонове картофи на бедни и възрастни хора

Кюстендилецът и собственик на IT компания, Димитър Димитров реши да направи добро като дари половината от реколтата си за бедни и социално слаби хора в страната. От общо произведените 100 тона картофи, той дарява 50 в името да помогне на хора в неравностойно положение. Мъжът има помощно стопанство в невестинското село Еремия, а целта на създаването му е да гарантира продоволствена сигурност на 60-те служители в компанията и техните семейства.

През тази година Димитров успява да произведе огромно количество картофи, като той самия определя добивът като рекорден, а цените изключително завишени.

Не случайно решава с продукцията си да помогне на изпаднали в беда след пандемията. „В петък доставихме първите четири тона на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Кюстендил. Предстои да им доставим още 6 тона след празниците. Вчера доставихме около един тон на възрастни хора в района на Еремия. Разположили сме няколко тона на пътя пред обекта ни и имаме готовност да изкараме още при нужда. А на полето ни чакат още около сто тона неприбрани картофи“, казва Димитър, който успява с продукцията си да зарадва не един или двама.

Основният му бизнес е IT фирма. В помощното му стопанство нарочно засадили по-голяма площ, за да помогне хора в нужда с храни.

Освен този жест той решава да направи и друг за купувачите на столичен пазар.

„Преди три седмици станах неволен свидетел как възрастна жена получи три картофа срещу един лев на пазар „Иван Вазов“ в София. Тогава цената на картофите на този пазар варираше между 1.60 и 2.00 лева. 2 лева за килограм е изключително несправедлива цена и това ме накара да наема сергия на този пазар. Оттогава на сергия номер 13 можете да намерите картофи на справедлива цена – 50 ст., а нашите продавачи са инструктирани да „мамят“ възрастните купувачи с теглото на стоката – слагат още картофи, след като издадат касов бон“, разказа Димитров.

„Това е човек с голямо сърце. Помагал е на кой ли не. На бедни, на животинки, страшно добър човек, който е изключително скромен. Цяло село зарадва с картофи, не търси печалба, а щастие в очите на човек“, коментират жители на село Еремия.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *